Fortskaffningsmedel deluxe

Jag har alltid i ur och skur cyklat till redaktionen och i stort sett även överallt annars också men har nu börjat fundera på om jag skall byta ut min gamla stålhoj mot en elcykel eller en elmoped. Staten har ju beslutat om att det skall vara avdragsgillt med 25 % upp till ett maxbelopp på 10 000 kr. Detta kan ju göra beslutet enklare. Visst gillar jag motionen som kommer med att man cyklar överallt men även om jag har tillgång till el så är ju en elcykel fortfarande en cykel där man kan trampa när man vill men få lite elassistans om man känner att man behöver det. Skulle jag välja en elmoped däremot så är det ju inte motionen man är ute efter utan då är det ju mer ett substitut för en bil.

Har Googlat runt en hel del och hittat till ettansmopeder.se som är en webbutik som säljer både mopeder och elcyklar. Prismässigt verkar man ligga bra till och utbudet är bra, även med reservdelar vilket känns tryggt. Tänkte även att jag skall ringa in till dem för att se hur väl kundtjänsten fungerar och hur bra råd man kan få om man ringer.

Gällande elfordonspremien så är det totalt 350 miljoner kronor som kommer avsättas årligen mellan 2018-2020. Premien kan du ansöka om hos Naturvårdsverket när du införskaffat ett nytt elfordon som uppfyller kraven för premien. Det är dessa krav som nu konkretiserats av regeringen – och här är vad som gäller:

–        Premien riktar sig mot privatpersoner som fyllt 18 år.

–        Premien kan användas en gång per person.

–        Premien avser köp av elcykel, elmoped eller elmotorcykel, samt ett antal fordon som används av personer med fysisk funktionsnedsättning.

–        Premien omfattar inte segway, elsparkcykel eller hoverboard.

–        Elfordonet ska kunna identifieras med ramnummer på kvittot eller annan handling.

–        Elcykel ska vara ce-märkt.

–        Elmoped och elmotorcykel måste ha fordonsintyget CoC.

Jag är en sådan person inte gärna gör några spontaninköp utan jag vill gärna göra en gedigen koll innan jag bestämmer mig för vad jag ska köpa. Något som bidrog till mitt nyfunna intresse var ju även att elcykeln blev utsedd till årets julklapp 2017 vilket visar på att det verkligen ligger i tiden så snart kommer nog även jag synas på stadens gator med en ny elcykel eller elmoped. Jag skall bara känna att jag verkligen hittat rätt och att jag gör ett bra köp.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *