Hund i bil när det är varmt? Aldrig!!!

silverduk

För 4 år sedan adopterade jag och min sambo en liten fransk bulldogg vid namn Saga. Det tog inte lång tid innan Saga var en en del av familjen och ett troget tillskott till redaktionen. Jag skulle kunna gå så långt att kalla henne våran redaktionens maskot. Hon strosar lugnt runt på kontoret mellan rummen och hälsar på alla mina kollegor varje morgon som gärna hälsar tillbaka på henne med en godbit eller lite kli bakom öronen. Då jag växte upp med hundar sedan en väldigt tidig ålder visste jag som vuxen att det inte skulle dröja många år innan jag inte skulle kunna motstå frestelsen att köpa mig en egen hund. Tur för mig tillåter min chef hundar på kontoret vilket underlättade detta livsavgörande beslut. Mina kollegor har gett mig smeknamnet hundviskaren då Saga alltid troget följer mig runt kontoret och lyssnar noga på alla mina kommandon.

Men egentligen var inte syftet med detta inlägget att diskutera Saga, vilket alltid är svårt när hon spelar en så stor roll i mitt och min familjs liv. Det som jag ville skriva var en uppmaning till våra följare. Snälla lämna inte kvar era hundar i varma bilar i sommar. Jag läste nyligen en studie som handlade om hur fort temperaturen i en bil som ståt i direkt solljus stiger. Det visade sig att på en timme kan temperaturen stiga med över 20 grader. Tur för Saga cyklar vi överallt men som hundälskare så vill  jag ändå skiva detta inlägg. Om ni måst springa in och handla eller något liknande i sommar och inte vågar koppla eran hunden utomhus finns det en lösning vilket är att införskaffa en så kalla silverduk . Detta är förstås en kortvarig lösning, man ska aldrig lämna en hund i en bil med ruterna uppe i mer än ett par minuter. Hade ni lämnat era barn i bilen i en timme när det är strålande sol och 25 grader utomhus, om inte hoppas jag inte ni gör det med er hund. Jag har själv köpt en silverduk och även ett silvertäcke till Saga, då vi i sommar har flera utflykter inbokade på semestern. En kollega rekommenderade Hansesgården och det tog inte många minuter förrän jag hade lagt flera produkter i varukorgen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *